Skip to content

Au restaurant

November 7, 2012

First, some vocabulary :

  • Le serveur : waiter ; la serveuse : waitress
  • La carte/le menu : the menu > “à la carte”
  • Le plat du jour : the dish of the day
  • La commande : the order
  • commander : to order
  • L’addition (f) : the bill
  • Le pourboire : the tip
  • Le service est compris : service is included

To take your order the waiter may ask  one of the following questions :

  • Qu’est-ce que vous désirez ?
  • Je peux prendre votre commande ?

To give your order you may use the following expressions :

  • Je voudrais…
  • Je vais prendre…

You may inquire about the followings :

  • Quel est le plat du jour ?
  • Vous avez des plats végétariens ?

***

Leave a Comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: